
A finomított cukor fogyasztásának következményei
Orvosi megfigyelések és tudományos közlemények felhasználásával
• elnyomja az immunrendszert
• felborítja a test ásványanyag
• beleavatkozik a kálcium-magnézium egyensúlyba
• erőteljesen hozzájárul a csontritkuláshoz
• csökkenést okoz az inzulinérzékenységben
• orális fogamzásgátlók használata esetén megnövelheti a vér glükóz-és inzulinszintjét
• túlhajszolja a hasnyálmirigyet és károsodást okoz benne, hozzájárul a cukorbetegséghez
• ingadozó vércukorszintet eredményez
• csökkent glükóz tűrőképességhez vezet
• növeli a vér koleszterinszintjét
• megtámadhatja a kapilláris érfalakat
• visszértágulatot okozhat
• szív-és érrendszeri betegségeket okozhat
• atherosclerosist (arteriális érelmeszesedés) okozhat
• trombocita (vérlemezke) összetapadást okozhat, ami vérrög kialakulásához vezet
• növeli a szisztolés (szív-összehúzódási) vérnyomást
• hiperaktivitást, ingerültséget, koncentrációs zavarokat és gyerekeknél izgatott, szertelen viselkedést okoz, illetve a jojo effektus miatt álmosságot és csökkent aktivitást is okozhat
• káros hatással van a gyerekek iskolai előmenetelére
• kifejezetten megnöveli a vértrigliceridek (zsírok) szintjét
• hozzájárulhat a gyerekkori ekcémához
• csökkentheti a nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL) hatékonyságát
• elősegítheti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) szintjének növekedését
• krómhiányt alakíthat ki
• rézhiányt okozhat
• fogyasztása mell-, petefészek-, prosztata-, és végbélrákot okozhat
• nőknél különösen nagy valószínűséggel okozhat vastagbélrákot
• epehólyagrákot okozhat
• böjtök alkalmával megnövelheti a vér glükóz szintjét
• megemeli a szerotonin nevű idegingerület átvivő (neurotranszmitter) szintjét a véredényekben, ami elég szűk határok között mozoghat
• károsan nagy savszintet hoz létre a gyomorban, nyálban
• szabad gyököket hozhat létre a vérben
• felszívódási zavarai gyakoriak a bél funkcionális bélbetegségekben
• gyorsítja az öregedési folyamatot, ráncosodást és ősz haj kialakulását okozhatja
• alkoholizmusba vezethet
• elősegíti a fogromlást
• hozzájárul a súlynövekedéshez és az elhízáshoz
• nagymértékű fogyasztása a Chrohn-kór és a fekélyes vastagbélgyulladás veszélyét hordozza magában
• a gyomor-és nyombélfekélyes emberekben gyomor és béltraktusbeli gyulladást okozhat
• kandidázis (gombafertőzés) fokozója, táptalaja
• fogyasztása epekövek kialakulásához vezethet
• elősegíti a vesekövek kialakulását, a vesekárosodást, megnöveli a vesék méretét
• ischaemiás (vérellátási problémás) szívbetegséget okozhat
• vakbélgyulladást okozhat
• súlyosbítja a szklerózis multiplex tüneteit
• közvetetten aranyeret okoz
• száj-és fogágy betegségekhez vezethet
• csökkentheti a növekedési hormon hatását és mennyiségét
• megváltoztathatja a fehérjék szerkezetét és ezzel erősen beleavatkozik a fehérjék felszívódásába
• ételallergiát okoz
• terhesség alatt toxaemiát (vérmérgezést) okozhat
• károsítja a DNS szerkezetét
• tüdőtágulás okozhat
• asztmát okozhat
• csökkenti az enzimek hatékonyságát
• a májsejtek osztódását és a máj méretbeli növekedését okozhatja, növelheti a máj zsírtartalmát
• megnövelheti a test folyadék-visszatartását
• székrekedést okozhat
• gyengíti a látást, rövidlátást és szürke hályogot okozhat
• az inakat törékennyé teheti
• a migrénig elmenő fejfájások okozója lehet
• a delta, alfa, és théta agyhullámokat rendellenesen növelheti, így csökken a tiszta gondolkodás esélye
• depressziót okozhat
• elősegíti a bakteriális erjedést (rothadást) a belekben
• hormonális zavarokat okozhat
Forrás: Váradi Tibor – Az egészséges életmód alapjai
Még elolvasni:
A káliumban gazdag só káros hatásai
http://www.zoldhaz.info/kálium-nátrium-klorid
+ Konyhasót ajánlom.
Só jótékony hatásai
A konyhasó és a kristály só (természetes só) összehasonlítása
A vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint a nyomelemeket a szervezetünk nem képes előállítani, ezért ezeket külső forrásból kell pótolni.
A modern orvostudomány óva int bennünket a só fogyasztásától, noha a sóval való gyógyítás évezredes szokásra tekint vissza. Mérgezéseknél, kígyómarásnál már a természeti népek, törzsek is sót használtak a méreg hatástalanítására.
Már a rómaiak is ismerték a só-ivókúra pozitív hatásait az anyagcserére, az immunrendszerre és az emésztésre. Sóval gyógyították többek között a vízkórt, a fejfájást, a kiütéseket.
Só bánya
Só nélkül nem lennénk képesek egyetlen gondolat megfogalmazására sem, ugyanis az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban levő elemek a kálium és nátrium jelen vannak.
Az emberi test két legfontosabb alkotóeleme a só és a víz. Mivel vizet és sót mindennap veszítünk, folyamatosan pótolni, biztosítani kell ezeket szervezetünk számára. Víz és só nélkül nem létezhet élet a földön. A só koncentráció biztosítja a vér és szövetek közötti anyagcserét teszi lehetővé.
A periódusos rendszerben 92 természetes elemet ismerünk, amelyek –kivéve a nemesgázokat- a kristály sóban mind előfordul, megtalálható.
A kristály só nem orvosság, hanem élelmiszer. A kristály só a szervezetben felbontja a molekula összeköttetéseket, így pl.: lerakódásokat, elmeszesedéseket.
Erősíti az immunrendszert, így le tudjuk győzni a civilizációs betegségekkel, mint például az allergia, asztma. A kristály só ivókúra útján, minden embernek lehetősége nyílik egészségessé válni, annak maradni, a testi és lelki harmóniáját megtalálni és azt energiával feltölteni.
Sós inhalálással segíthetünk az allergiás, asztmatikus és egyéb légúti problémákon. A modern gyógyászat már teljesen elképzelhetetlen só tartalmú infúzió nélkül. A sókristály rezgése enyhíti a koncentrációs- és alvászavarokat, és a stresszes állapotot.
Hunza kristály só.
Ezt a sót Észak-Pakisztánban kizárólag kézzel bányásszák, sóoldattal mossák, aprítják, és a napon szárítják. A hunza kristály só felismerhető színéről is, amely a finomított só fehér színétől jól megkülönböztethető. A hunza só színe rózsaszín.
A több millió éves kristály só a természetes előfordulási alakjában minden kritériumnak megfelel, mindenféle kémiai változtatás és adalékanyagok hozzáadása nélkül, mint élelmiszer fogyasztható.
A konyhasó fogyasztásának következményei: reumás megbetegedések, kiszáradás, vese túlterheltség, ráncosodás, narancsbőr, vizenyő, ödéma.
Ezzel szemben, a természetes kristály sóban megtalálható az emberi szervezetet felépítő összes elem. Ezzel szemben a konyhasó egy finomított ipari termék, ami több mint 2000 kémiai reakció után már csak nátrium-kloridot tartalmaz, amit a szervezetünk sejt méregként ismer fel és védekezik ellene.
Bár só nélkül nincs élet, mégis a mai só fogyasztás kifejezetten egészségromboló. Az őstenger mind a 84 természetes elemet tartalmazta, ami az élet létrejöttéhez szükséges volt. Ugyanez található meg a kiszáradt őstengerek helyén feltárt sóbányákban is. Ezzel szemben az asztalunkra kerülő étkezési só – a kémiai „tisztítás” után – már csak 2 elemet tartalmaz: nátrium-kloridot. Szervezetünk a nátrium-kloridot, egy agresszív, nem természetes anyagként, azaz sejtméregként azonosítja, és védekezik ellene: kiválasztással, kikristályosítással.
A kristály só hatása az emberi szervezetre
A só egy energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású különleges élelmiszer. A víz és a természetes kristály só a szervezet egyensúlyának helyreállításával minden betegség esetén jótékony hatású. A sóoldat ivókúra segítségével ,mindenkinek lehetősége nyílik feltöltődni energiával, és helyreállítani egészségét, testi-lelki egyensúlyát.
A konyhasóhoz hozzáadott mesterséges jód és fluor tovább fokozza a NaCl agresszivitását.
forrás:
/vitamin-egeszseg.blog.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése