2012. augusztus 25., szombat

Finomított cukor káros hatásai+ Só jótékony hatásai


A finomított cukor fogyasztásának következményei
Orvosi megfigyelések és tudományos közlemények felhasználásával



• elnyomja az immunrendszert

• felborítja a test ásványanyag

• beleavatkozik a kálcium-magnézium egyensúlyba

• erőteljesen hozzájárul a csontritkuláshoz

• csökkenést okoz az inzulinérzékenységben

• orális fogamzásgátlók használata esetén megnövelheti a vér glükóz-és inzulinszintjét

• túlhajszolja a hasnyálmirigyet és károsodást okoz benne, hozzájárul a cukorbetegséghez

• ingadozó vércukorszintet eredményez

• csökkent glükóz tűrőképességhez vezet

• növeli a vér koleszterinszintjét

• megtámadhatja a kapilláris érfalakat

• visszértágulatot okozhat

• szív-és érrendszeri betegségeket okozhat

• atherosclerosist (arteriális érelmeszesedés) okozhat

• trombocita (vérlemezke) összetapadást okozhat, ami vérrög kialakulásához vezet

• növeli a szisztolés (szív-összehúzódási) vérnyomást

• hiperaktivitást, ingerültséget, koncentrációs zavarokat és gyerekeknél izgatott, szertelen viselkedést okoz, illetve a jojo effektus miatt álmosságot és csökkent aktivitást is okozhat

• káros hatással van a gyerekek iskolai előmenetelére

• kifejezetten megnöveli a vértrigliceridek (zsírok) szintjét

• hozzájárulhat a gyerekkori ekcémához

• csökkentheti a nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL) hatékonyságát

• elősegítheti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) szintjének növekedését

• krómhiányt alakíthat ki

• rézhiányt okozhat

• fogyasztása mell-, petefészek-, prosztata-, és végbélrákot okozhat

• nőknél különösen nagy valószínűséggel okozhat vastagbélrákot

• epehólyagrákot okozhat

• böjtök alkalmával megnövelheti a vér glükóz szintjét

• megemeli a szerotonin nevű idegingerület átvivő (neurotranszmitter) szintjét a véredényekben, ami elég szűk határok között mozoghat

• károsan nagy savszintet hoz létre a gyomorban, nyálban

• szabad gyököket hozhat létre a vérben

• felszívódási zavarai gyakoriak a bél funkcionális bélbetegségekben

• gyorsítja az öregedési folyamatot, ráncosodást és ősz haj kialakulását okozhatja

• alkoholizmusba vezethet

• elősegíti a fogromlást

• hozzájárul a súlynövekedéshez és az elhízáshoz

• nagymértékű fogyasztása a Chrohn-kór és a fekélyes vastagbélgyulladás veszélyét hordozza magában

• a gyomor-és nyombélfekélyes emberekben gyomor és béltraktusbeli gyulladást okozhat

• kandidázis (gombafertőzés) fokozója, táptalaja

• fogyasztása epekövek kialakulásához vezethet

• elősegíti a vesekövek kialakulását, a vesekárosodást, megnöveli a vesék méretét

• ischaemiás (vérellátási problémás) szívbetegséget okozhat

• vakbélgyulladást okozhat

• súlyosbítja a szklerózis multiplex tüneteit

• közvetetten aranyeret okoz

• száj-és fogágy betegségekhez vezethet

• csökkentheti a növekedési hormon hatását és mennyiségét

• megváltoztathatja a fehérjék szerkezetét és ezzel erősen beleavatkozik a fehérjék felszívódásába

• ételallergiát okoz

• terhesség alatt toxaemiát (vérmérgezést) okozhat

• károsítja a DNS szerkezetét

• tüdőtágulás okozhat

• asztmát okozhat

• csökkenti az enzimek hatékonyságát

• a májsejtek osztódását és a máj méretbeli növekedését okozhatja, növelheti a máj zsírtartalmát

• megnövelheti a test folyadék-visszatartását

• székrekedést okozhat

• gyengíti a látást, rövidlátást és szürke hályogot okozhat

• az inakat törékennyé teheti

• a migrénig elmenő fejfájások okozója lehet

• a delta, alfa, és théta agyhullámokat rendellenesen növelheti, így csökken a tiszta gondolkodás esélye

• depressziót okozhat

• elősegíti a bakteriális erjedést (rothadást) a belekben

• hormonális zavarokat okozhat

Forrás: Váradi Tibor – Az egészséges életmód alapjai

Még elolvasni:

A káliumban gazdag só káros hatásai

http://www.zoldhaz.info/kálium-nátrium-klorid

+ Konyhasót ajánlom.

Só jótékony hatásai
A konyhasó és a kristály só (természetes só) összehasonlítása



A vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint a nyomelemeket a szervezetünk nem képes előállítani, ezért ezeket külső forrásból kell pótolni.


A modern orvostudomány óva int bennünket a só fogyasztásától, noha a sóval való gyógyítás évezredes szokásra tekint vissza. Mérgezéseknél, kígyómarásnál már a természeti népek, törzsek is sót használtak a méreg hatástalanítására.


Már a rómaiak is ismerték a só-ivókúra pozitív hatásait az anyagcserére, az immunrendszerre és az emésztésre. Sóval gyógyították többek között a vízkórt, a fejfájást, a kiütéseket.

Só bánya


Só nélkül nem lennénk képesek egyetlen gondolat megfogalmazására sem, ugyanis az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban levő elemek a kálium és nátrium jelen vannak.

Az emberi test két legfontosabb alkotóeleme a só és a víz. Mivel vizet és sót mindennap veszítünk, folyamatosan pótolni, biztosítani kell ezeket szervezetünk számára. Víz és só nélkül nem létezhet élet a földön. A só koncentráció biztosítja a vér és szövetek közötti anyagcserét teszi lehetővé.


A periódusos rendszerben 92 természetes elemet ismerünk, amelyek –kivéve a nemesgázokat- a kristály sóban mind előfordul, megtalálható.
A kristály só nem orvosság, hanem élelmiszer. A kristály só a szervezetben felbontja a molekula összeköttetéseket, így pl.: lerakódásokat, elmeszesedéseket.

Erősíti az immunrendszert, így le tudjuk győzni a civilizációs betegségekkel, mint például az allergia, asztma. A kristály só ivókúra útján, minden embernek lehetősége nyílik egészségessé válni, annak maradni, a testi és lelki harmóniáját megtalálni és azt energiával feltölteni.
Sós inhalálással segíthetünk az allergiás, asztmatikus és egyéb légúti problémákon. A modern gyógyászat már teljesen elképzelhetetlen só tartalmú infúzió nélkül. A sókristály rezgése enyhíti a koncentrációs- és alvászavarokat, és a stresszes állapotot.

Hunza kristály só.



Ezt a sót Észak-Pakisztánban kizárólag kézzel bányásszák, sóoldattal mossák, aprítják, és a napon szárítják. A hunza kristály só felismerhető színéről is, amely a finomított só fehér színétől jól megkülönböztethető. A hunza só színe rózsaszín.
A több millió éves kristály só a természetes előfordulási alakjában minden kritériumnak megfelel, mindenféle kémiai változtatás és adalékanyagok hozzáadása nélkül, mint élelmiszer fogyasztható.



A konyhasó fogyasztásának következményei: reumás megbetegedések, kiszáradás, vese túlterheltség, ráncosodás, narancsbőr, vizenyő, ödéma.


Ezzel szemben, a természetes kristály sóban megtalálható az emberi szervezetet felépítő összes elem. Ezzel szemben a konyhasó egy finomított ipari termék, ami több mint 2000 kémiai reakció után már csak nátrium-kloridot tartalmaz, amit a szervezetünk sejt méregként ismer fel és védekezik ellene.
Bár só nélkül nincs élet, mégis a mai só fogyasztás kifejezetten egészségromboló. Az őstenger mind a 84 természetes elemet tartalmazta, ami az élet létrejöttéhez szükséges volt. Ugyanez található meg a kiszáradt őstengerek helyén feltárt sóbányákban is. Ezzel szemben az asztalunkra kerülő étkezési só – a kémiai „tisztítás” után – már csak 2 elemet tartalmaz: nátrium-kloridot. Szervezetünk a nátrium-kloridot, egy agresszív, nem természetes anyagként, azaz sejtméregként azonosítja, és védekezik ellene: kiválasztással, kikristályosítással.


A kristály só hatása az emberi szervezetre
A só egy energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású különleges élelmiszer. A víz és a természetes kristály só a szervezet egyensúlyának helyreállításával minden betegség esetén jótékony hatású. A sóoldat ivókúra segítségével ,mindenkinek lehetősége nyílik feltöltődni energiával, és helyreállítani egészségét, testi-lelki egyensúlyát.
A konyhasóhoz hozzáadott mesterséges jód és fluor tovább fokozza a NaCl agresszivitását.

forrás:
/vitamin-egeszseg.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése