2012. március 13., kedd

A Zab jótékony hatásai


A Zabpelyhet gondosan válogatott, egész szemű, kiváló minőségű gabonából malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítjuk elő. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostot, természetes vitaminokat és asványi anyagokat. Felhasználásának legnépszerűbb módja a vízben vagy tejben való felfőzés, valamint a joghurtban, kefirben való áztatás, de főtt ételek, sütemények, töltelékes áruk is készíthetők belőle.

A Zabkorpa a legismertebb élelmirostban gazdag tápanyagaink egyike, mely alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére. Sokoldalú élettani hatása segít az egészséges táplálkozás kialakításában, ezáltal egészségünk megőrzésében. Csökkenti a koleszterinszintet, védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, segít a bélrenyheség megszüntetésében. Gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását, így fogyókúrázáshoz is sikerrel alkalmazható. Jó hatású a cukorbetegek diétájában is.

A Zabpehelylisztet a kész zabpehely őrlésével, majd frakcionálásával állítjuk elő, így a liszt tartalmazza a zabpehelyben lévő összes biológiailag fontos alkotóelemet. Kiválóan alkalmas mártások, főzelékek sűrítéséhez, töltelékes áruk készítéséhez, panírozáshoz.

forrás:http://www.testmester.net/content/a_zab_jotekony_hatasai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése