2012. január 13., péntek

Okosságok

Egy kicsit magamról :)

17 éves fiú vagyok.A helyesírás nem az erősségem szóval létszi nézzétek el a helyesírási hibákat ,de probálom őket javitani.Helyesírás nem függ össze az ésszel először is mert tudom hogy ezért lenéztek rögtön :D
Nagy és vegyes az érdeklődési köröm
Nagy tudással rendelkezek ,de még mindig látom hogy sok mindent nem tudok mert nagy ez a világ. Csak 1 szelete a Világból.

Jobbá tenni a világot nehéz de nem lehetetlen! :D

Engem nehezen lehet felidegesíteni ,de ha ideges is leszek pár perc múlva ugyis lenyugszok mert ha Érted a folyamatokat akkor nem tudsz haragudni a dolgokra pl.: a rosszindulat a butaságból következik =békülés pl.: rájössz hogy a tolvaj azért lop mert pl..: ellopták a vagyonát és nincs pénze és nem tud kölcsönkérni senkitől vagyis már legutolsóra folyamodik hogy ne haljon éhen de akkor is meglehetne azt csinálni hogy szépen megkéred hogy adjon egy idegen mondjuk lehet hogy az idegen lefogja szarni természetesen de próbálkozásnak jó + ez függ még a városmentalitásától vagy nincs munka helye stb és már szinte megsajnálod persze ezt ki lehet sajnos használni igaz ezért csak óvatosan .

Nem iszom alkoholt, Nem dohányzom.
Dohányozni minek? Azzal csak ártok magamnak persze kis mértékben jobb lesz a memóriád de semmi értelme a hátrányai miatt.
Minek igyak alkoholt? Persze mértékkel szabad szerintem is mindent, De kellenek a drága agysejtjeim ,tudom nem az agysejtek mennyiségétől függ de akkor is számíthat szerintem a mennyisége vagyis annyi kapcsolatot(Szinapszis?) lesz nem?
Meg egyéb káros anyagokat kerülöm és kerülni is fogom.
Zenei ízlésem meg:
műfajtól független a lényeg hogy megtetsszen a zene, persze kerülök pl: metál zenéket. de lehet hogy találni abban a műfajban is jó zenét találni.
Sok Japán,Koreai zenét is ismerek. tudom most egyből valami rosszat mondtok rám gondolkodás hiányában ha nem akkor tiszteletem :D Ez olyan mintha Külföldi magyar zenék iránt érdeklődik és pont a (nem említek zenéket,mert mindenkinek más az ízlése)szar magyar zenéket hallgatta és rögtön elkezdi terjeszteni hogy a magyaroknak szar zenéjük van,Pontosabb csak arra a környezetre(zenekara,műfajra?) jellemzőt mondja nem az egészet. Általában a jó japán zenék az Anime openingjébe vagy endingjébe vagy az anime közben lévő zenék.
Okosságok,idézetek,mondások.
Előszőr magadban tégy rendet,aztán másban.

"Ismerd meg ellenségedet.,, Mert ha megnézed az előzményét az életének akkor megérted miért alakult ki nála vagy ha erősebbnek titulálja magát de lehet hogy valójában legbelül tudja hogy rosszat csinál csak olyan társaságban amiben maradni szeretne vagyis nem szereti a változásokat vagy megakar felel az elvárásoknak.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...”

Én úgy vagyok vele hogy van mikor muszáj lesüllyedni a szintjére ( nem kéne felsőbbrendünek érezni senkinek se saját magát!) pl.: ha bunkóval álsz szembe.

Az ember más hibájából tanul, a bölcs mások hibájából is tanul ... De igazából mindenből elhet tanulni filmből is levonni a tanulságot pl.: ha így folytatodik akkor rossz vége lesz.

Mindenek van gyengepontja.

Ha okos vagy szerintem ne légy beképzelt ,légy korrekt a butákkal szemben vagyis ha bunkók nem érdemelnek tudást, a hülyéknek,nyomorékokat segitsd .

Semmi se tart öröké

Nem pusztul el ,hanem csak átalakul.

Az érzelmek rossz döntést is hozhatnak pl.: pl.: Vitában a Harag miatt pl.: Olyan hülye vagy hogy nem vagy képes kivinni az xy dolgot a helyet ,hogy korrekt módon gondolkoznál. Sokszor halom családtag szájából hogy egész nap a gépen vagy, vagy miért nem fürödtél 100 órája itthon vagy meg egyébb logikátlan túlzásokkal , hogy most nagy hangsúlya legyen,
egyrészt suliba is járok meg 1 nap 24 órából áll, gondolom tudja csak így keménykedik.

Mindig gondolkodj de tévútra is térhetsz, pl.: Lesz 1 alapgondolatod hogy az emberek hülyék és épül rá a többi a gondolat, de lehet hogy tévedsz mert lehet hogy bonyorult nagy átfogó témába vetteted magad.

Csepp a tengerben,Tengerben a Csepp.

Mindenki a saját igazát mondja.(Saját szempontjából)

Én ugy vagyok hogy csak az érdemel tudást aki nem él vissza vele vagyis ,hogy ne használja más ellen.Mert ha pl.: tolvaj nem tudja hogy kell lopni akkor ártalmatlan és könnyü elkapni vagyis biztos nem kezd vele .

,,Nincsen lehetetlen,Csak tehetetlen ember" (Mert ha lehetlenek hiszel valamit akkor elveszted az akaratott hogy csináld vagyis túl hamar feladod. Szkeptikusoknak is ezt kellene nyomatni :D nem a Hiszem ha láttom mondatott.

,,Egy valaki hiába gondolkodik helyesen, a többieknek idő kell, míg megérnek erre.”Nagyon igaz idézet mert akkor Különcnek számítasz a többiek szemében. pl.: Nikola Tesla
„Minden amin egy adott pillanatban átmegyünk, egy olyan tapasztalathoz segít minket, ami által a jövőben egyre helyesebben gondolkodhatunk majd.”

Minden relatív vagyis az is relativ hogy ki az okos és ki a hülye stb...Megeszed az állatott hogy ne legyél éhes vagyis állat szempontjából rossz, a tiédből meg jó hogy lesz enni valód...
Az okos sokat tud és mindig látja hogy sok mindent nem tud.
Ha adott lenne hogy választhass jó és rossz oldalon akkor mind2 oldalon álnék. pl.: Szkeptoezo esetben sokkal többet tudsz meg és jobban átláthatód a dolgokat. pl.: írtam a szkeptikus bejegyzésnél hogy a Gömbvillám is olyasmi volt de már elfogadott jelenség.
pl.: ha nagy vagy akkor az a baj ha kicsi vagy akkor meg az és az előnyei.
Szerintem mindenkinek kell tartalmazni jó és rossz tulajdonságokat persze mértékkel. (Ying Yang is erről szól ,hogy a jó és a rossz egyensúlyban legyen)
pl.: Irigykedsz másra és ezért ösztönözz arra hogy fejlődj.
Vagy írtam a hazudozásról is hogy védd magad.
Mindenek van előnye és hátránya( jó és jó oldala),még az előnynek és van hátránya és ugyanez forditva csak attól függ honét nézzük(éppen mi a fontos).Vagyis mindenben meglátni a pozitivat=Optimista is lehetsz ha szeretnéd
Az ember a hibákból tanul, Vagyis tanulhatsz a más hibájából vagy a filmben játszódó karakter hibájából.
“Két módon tehetnek bolonddá.
Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot.
A másik, hogy visszautasítod az igazságot.”
(Søren Kierkegaard) Ez az idézet is nagyon igaz a Mai nagy világban.
“Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha azt várod egy bikától, hogy ne támadjon meg, mert vegetáriánus vagy.” (Dennis Wholey)
Szerintem Egy vitában mind2 fél hibás aki kezdi és aki folytatja ha már egymásra mutogatnak és a vitában nem árt megértőnek lenni és ami a legfontosabb gondolkodni.
“Állj az igazság pártján, de ne védd mindenáron a magad igazát. Semmi sem oltalmaz jobban a tévedéstől a nyitott szemnél, az értő fülnél, a mások iránti figyelemnél.” (Tatiosz: A szív erényei)

Valamiért és nem valami ellen kell küzdeni.

ha pozitivan álsz a dolgokhoz jobban sikerül.
A látszólagos hátrány, ha ember ügyesen kihasználja, előnnyé válik.
,,Nem az az erős,aki soha nem Bukik el,hanem aki? mindig fel tud állni::"Goethe!
Ne csak tud,hanem csináld is.
Minden ember megváltoztattató szerintem ,csak rá kell jönni a hibájukra ami arra az útra terelte őket.
Az előítélet mindenhol rossz!
Amelyik lényeknek(ember,) vannak érzelmei nem szeretik ha rabszolga módon videlkednek vele. De alapból senkit se akarja Csicskáztatni!
Nincsen mindentudó ember vagyis mindenkinek lehet meglepetést okoz = ha valamiből okos vagy akkor valamiből gyengébb is vagy .Egy részben lehetsz Tökéletes de mindenből nehéz de nem lehetetlen de ahhoz nagyon sok idő,kitartás kell szerintem hogy mindent megtudj.

Az optimisták tovább élnek. Miért is? Egy történet. 2 bogár a kávéban. az egyik már feladja mert már biztosra tudja hogy megfullad, a másik kitartó és igy felveri a habot és tul éli.
"Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető."
- Indián közmondás -
Feltalálásról szerintem
Én elméletem , hogy találd ki mire kéne vagy lehet az első még hogy mi akar lenne utána jöhet az alakja a gépnek aztán rajzold bele a dolgokat és közbe ugyis változik az alakja a találmánynak :)

http://energetika.shp.hu/hpc/web.php?a=energetika&o=idezetgyujtemeny_aQP
"Merj gondolkodni!,, (Sapere aude – Horatius felszólítása.
A történelem ismétli önmagát,tanulj a történelemből mert megtörténhet ugyanaz veled .
A tanítvány mindig túlszárnyalja a mesterét.

Mindenek ad meg az esélyét akár hülyeség akár nem lehet kis igazság lehet benne,a legendákban van kis igazság.

"Emberi dolgokban csak akkor cselekedhetünk intelligensen, ha megpróbáljuk megérteni a gondolatokat, indítékokat és az ellenfél félelmeit, olyannyira, hogy a másik szemével tudjuk látni a világot.,, Vagyis a megértés az egyik verzió megoldás a békéhez szerintem,

Az emberek azt mondják, hogy megváltoztál, ha megszűnsz úgy viselkedni, ahogy nekik megfelel.
Találd meg a saját utadat, mert ha csak másokat utánzol, könnyedén felsülhetsz.
Az a legveszélyesebb, akinek már nincs veszíteni valója.
Az, hogy egyedül vagy a látásmódoddal még nem jelenti azt, hogy a tiéd a rossz.
Néha kézbe kell venni a dolgokat, mert vannak feladatok, amiket jobb, ha nem hagysz másra.
Ha próbálsz mindenkinek megfelelni, azzal a saját személyiséged sírját ásod meg.
Csak mert időseb vagy nem jelenti azt, hogy igazad van! Talán csak régebb óta élsz tévedésben!

Albert Einstein idézetei
fontosabb idézetei:

,,Semmi nem vet véget a háborúnak, hacsak nem maguk az emberek tagadják meg a hadba vonulást."
“Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.”
“Azt nem tudom, hogy a Harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel.” Szerintem Gyakorlatilag igaza van mert már nagyon fejlettek a fegyverek és ha elszabadulnak nem lesz jó vége, a Biofegyverekről nem beszélve szerintem azok veszélyesebbek az atomnál vagy ugyanolyan veszélyes mert a virust tovább lehet terjeszteni (a sugárzást is)?
Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.” He-he ugy látszik Einstein is tudta milyen buták egyesek.

“A békét nem lehet erőszakos eszközökkel fenntartani; csakis megértéssel lehet elérni.”

Érdemes Aforizmákat is olvasni. jelentése:Életbölcsességet, igazságot kifejező, tömör, szellemes mondás. forrás:/idegen-szavak.hu/


http://idezet.wordpress.com/category/albert-einstein/
Bob Marley idézetek
http://sory.mindenkilapja.hu/html/17950266/render/minden-ami-rasta
további bölcsességek:
http://www.elet-kozosseg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=230:boelcseletek-idezetek&catid=15:mindenkinek&Itemid=20

Ajánlott videók:

Discovery channel commercial Boldog tudatlanság

Kicsit Írok a Boldog tudatlanság videóhoz pár sort:Szép gondolatok vannak a videóban ,De szerintem olyan nem lesz hogy minden tudnánk mert mindig van hova fejlődni az is lehet hogy még előtte még kipusztul még előtte az ember sajnos ha így halad.

The Power of Words / A szavak ereje



Te tudod, hogy miért kelsz fel nap mint nap?
http://www.youtube.com/watch?v=XzmcYXXKDuw&feature=related

Fontos idézetek MÁTRIX


A lehetetlen nem létezik...


Rocky üzenete(életről, biztató :D )

http://www.youtube.com/watch?v=G0lI6pmZ1TA&feature=related


Tedd jobbá mások életét!

http://www.youtube.com/watch?v=xrJh6ciXotQ&feature=related

A világ leglelkesítőbb beszéde [Minden héten háború / Any given sunday]



Soha ne add fel!

A ki nem használt lehetőség!

Dalai Láma bölcs szavaival idézetek...

19 pont - új világ születhet


Mindenkinek ajánlatos megnéznie !Mert Nagyon igaz amit mond.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése