2012. január 14., szombat

Társadalmi épitő kritika -Politikáról

Próbálok nem politizálni itt most. (ja és nem értek a politikához nagyon szóval kulturáltan javitsatok ki és kulturált válaszokat kérek.


A politikáról annyit, hogy minden politikus csak a saját szakálára dolgozik, sőt bent ülnek nap 1-2 órát, látjuk néha mit csinálnak: ALSZANAK! Mégis milliós/milliárdos fizetést kapnak. Szerintem egy normális állami alkalmazott bérére kéne lecsökkenteni a fizetésüket. Mert lássuk be, nem többek alkalmazottnál. Mi állampolgárok alkalmazzuk őket, hogy képviseljék a MI akaratunkat, nem pedig, hogy ők döntsék el mit akarjunk, és mit ne! A "Magyar" Nemzeti Bankot úgy ahogy van, fel kéne számolni. Kialakítani egy rendet, hogy a külön munkatípusokhoz, mekkora fizetés jár. A politikusok fizetéséből levont összegeket hozzátoldani más szakmákhoz (pl: aki veszélyesebb munkát végez annak nagyobb fizetést adni, vagy valami ilyesmi), talán amennyit levonnánk tőlük, abból új munkahelyeket tudnánk teremteni, rendesen fizethetnénk az alkalmazottakat. Tudom most jön, hogy ha a politikusok kevés fizetést kapnak, lefizethetőek lesznek. De így logikus, hogy akkor nem lehet politikus, ha fontosabb a saját pénze mint az ország! Persze akinél a Bot az dirigál... Ha nincs ki felett uralkodni akkor semmit se ér az uralkodás. Attól még mi vagyunk az ország urai és nem ők. ha lenne egy kis spiritusz bennünk bármikor elkergethetnénk őket. ŐK NEM KIRÁLYOK, ÉS NEM IS ISTENEK!!!

A kisebbségekről meg annyit hogy nem mindegyik lop. Egy sztereotípia és politikai irányú ellenségkép generálás miatt kezdték őket meggyűlölni. Természetes, hogy akit sokat bántanak kiskorában, az felnőttként másokat is bántani fog. Érdekes, hogy 90-100 éve milyen békés, vidám, vándorló nép voltak, kiváló kézművességük volt, aztán jött egy kormány aki letelepítette, és lezüllesztette őket. Halottam olyanról is hogy nagyokos család mellett lakott egy becsületes roma család mégis bántották őket a sztereotípiák miatt. Mindig vannak kivételek. Ha roma lettem volna biztos kivül álnak a körön és akkor is bántanának... ennyit erről.


Ez olyan mintha egy Német bejön az országba és pont egy lepukkant városban van a szállása és egyből kijelenti ha hazaért, hogy "az az ország nagyon lepukkant". DE ez csak arra a környezetre jellemző és nem az egészre!


Tedd fel magadnak ha nincs pénzed és már nincs lehetőséged kölcsön kérni valakitől akkor mit csinálsz? Éhen halsz vagy lopsz?

Persze jöhetnek a "de hát annyi segélyt kapnak, hogy a magyarok nem kapnak annyit" kijelentések, ez igaz is. Régen loptak, míg nem kezdték kapni a segélyt. De ki adja nekik? Hát a kormány! Már szinte jobban él egy betelepített kisebbség, mint az őshonos magyar nép. Lehet látni a nagy roma család 5-10 milliás fehér Mercivel furikázik. Az állam jól ellátja őket, ezért a magyar a romát hibáztatja, nem pedig a kormányt, és addig nem is foglalkozik a parlamenti bűnbanda tevékenységeivel. Ez a fentebb említett "ellenségkép generálás".

Így élhetne Matolcsy havi 47 ezerből

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/01/27/igy-elhetne-matolcsy-havi-47-ezerbol/

Azt hiszem erről már leírtam a véleményem,leíróm azért röviden ide hogy ebből látszik a szándéka hogy azt akarja hogy a (politikusok szakszavából pórnép) hogy az éljen szegényen, a politikusok meg sunyiban éljenek gazdagon mert nekik több joguk van mert ők kezelik a pénzt és nálunk a hatalom,DE halottam egy idézetett hogy akkor vége a háborúzásoknak ha megtagadjuk a hadba vonulást vagyis közös erővel ellentmondunk és akkor mi kerülünk többségbe és nem lehet mindenki eltenni láb alól vagyis nincs ki felett uralkodni ha mégis megtennék akkor meg ki fogja a élelmiszereket megcsinálni nekik? Vagyis vissza kéne térniük a tanyára dolgozni éjjel-nappal.(ez csak írás volt ,semmi buzdítás!)

Matolcsy: "Meg lehet élni 47 ezer forintból" - Egy édesanya válasza

Tisztelt Matolcsy Úr!

Engedje meg, hogy reagáljak legutóbbi nyilatkozatára, melyben kijelentette, hogy nagyon jól meg lehet élni 47 ezer forintból.

Egyedülálló édesanya vagyok, két kamaszkorú gyermekkel. Az alábbiakban részletesen felsorolnám a havi kiadást, illetve bevételt.

Kiadás: -Villany: 14.000.- Gáz: 27.000.- Víz: 12.000.- Telefon, TV, Internet: 11.000.- Közös költség: 8.000.- Tagdíjak: 6500.- 4000.- Osztálypénz: 1000.- 1000.- Bérletek: 17.000.-

Összesen: 101.500 Forint

Bevétel: Fizetés: 120.000.- Családi pótlék: 26.600.-

Összesen: 148.600.- Ez 49.500 HUF/fő nettó jövedelem. Egyszerű matematikai számítással levonom a rezsiköltségeket: 47.100 Ft marad. Családtagok száma: 3 fő.

Eltartottak száma: 2 fő.

Havi átlag 15.700.-/fő marad: élelmiszerre, ruházkodásra, tisztálkodásra, gyógyszerekre, esetleges javításokra, szórakozásra (???!!!), egyéb kiadásokra...

1 liter tej ára átlagosan 250ft, 1 kg kenyér ára átlagosan 300ft. Egy újabb egyszerű matek feladat, beszorozzuk harminccal, akkor egy hónapban ez: 16.500ft.

Így marad: 30.600.ft Amennyiben "ne adj isten" nem kenyéren, és vízen szeretném, hogy a gyermekeim felnőjenek, akkor ehhez kell vásárolnom egyéb más élelmiszereket, pl.: cukor/ 1000ft, olaj/ 1000ft, liszt/ 300ft, margarin/ 1200ft, kávé/ 2400ft, burgonya/ 1500ft, rizs/ 600ft, fűszerek/ 1000ft, citromlé, tea, kakaó/ 2000ft, zöldségek/ 2000ft, tésztafélék/ 2000ft, tejtermékek (joghurt, túró, tejföl), tojás/ 3200ft, 3000ft, mosószer/ 3000ft, öblítő 1200ft, tisztálkodó szerek (fogkrém, wc papír, tusfürdő, sampon, dezodor, borotvahab, és penge) 10.000ft.

Talán nem sorolnám tovább, mert már MÍNUSZ 7000.-ben vagyok. Ebben nincs édesség, gyümölcs, luxus cikk... bár lehet, hogy a dezodor vagy a kávé annak számít. Még egy alsógatyát, annyit nem vettem a gyermekeimnek, nemhogy cipőt vagy nadrágot. Sem újság, sem könyv, de még nyamvadt napilap sincs benne a költségvetésben. Esetleg járhatunk büdösen, koszosan, majszolhatunk száraz kenyeret, és ihatunk csapvizet, de azzal is spórolni kell, mert a havi vízdíj sem kevés. Mellékesen nekem van saját lakásom, nem kell bérelnem, nincs autóm, sem hitelem. Mondja meg nekem kedves Matolcsy Úr! Hogy a jó büdös kurva anyjában képzeli azt, hogy azt merészeli mondani, "47 ezer forintból meg lehet éni"?

Kívánom Önnek, hogy egyszer kerüljön le a "pórnép" közé, kapjon 47 ezer forintot, és próbáljon megélni belőle egy hónapig. Remélem éhen döglik még a hónap vége előtt!

Tisztelettel:

Egy édesanya

forrás: http://jovonk.info

Amikor a néma ember megszólal. Mindenkinek ajánlatos megnéznie !Mert Nagyon igaz amit mond.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése