2012. január 23., hétfő

Társadalmi épitő kritika2

Előző társadalmi kritika bejegyzésembe leírtam, hogy én annak a híve vagyok, hogy ha valaki hibát vét annak mindig el lehet magyarázni úgy hogy ne csinálja többet. Ha már muszáj büntetést adnod neki legalább olyan büntetést adj neki ami rá vezeti a hibájára és nem hogy megvered vagy haragból(bosszúból avagy Szemet szemért,fogat fogér igaz lehet de tudni kell hol a határ vagyis mértéket tartani) most addig szívatod hogy most sírjon mert annak semmi értelme nem büntetés inkább hanem inkább direkt bántod értelmetlenül.
Meg Halottam hogy volt olyan hogy a Buszon valaki rá nézet és ezért megverte Meg volt is részem személyesen egyben mert buszon ültem véletlenül felé néztem és megakartak verni jöttek a buszon velem de szerencsére egy buszmegálló előtt leszálltak és az utánin szálltam le,alapból ott szoktam leszállni,erről az a vélemény hogy gyerekes...Ha most összefutnék vele először próbálnám jó útra terelni és a legutolsó lépés mindig az önvédelem ha muszáj használni ha nem akkor feleslegesen nem csinálok semmit.
Kicsit a nyomorékokról,fogyatékosokról.
Azt hiszem írtam arról hogy volt az osztályomban 1 autista akit bántották sokszor az osztálytársaim rajtam +páran rajtam kívül . Minek kell bántani? Nem ő tehet róla és sokkan már elején feladják a remény hogy kicsit javítani lehetne-e rajta. ,,A remény hal meg utoljára" "Nincsen lehetetlen,csak tehetetlen ember,,!! vagyis nem szabad lehetetlent ismerni tegyél meg szépen mindent hogy kicsit javuljon legalább és korrekt és megértő viselkedéssel bánj vele nem mint azok akik a garázsba tartották szegényt mert nyomorék volt és akkor már alacsonyabb rangú(halottam régen a híradóban hogy volt ilyen) és még nem említettem hogy a magyaroknál közkedvelt hogy ha kicsit is más vagy ,vagy viselkedsz az nyomorék... felszínesek.
más kommentje:
A nagyobbik fiam középsúlyos értelmi fogyatékos, mellette hiperaktív és autisztikus tünetei is vannak. Még sem gondolom azt, hogy neki vagy más hasonló helyzetben lévő embernek nem szabadott volna megszületniük. Mivel van mellette egy egészséges testvér így bátran kimerem nyilatkozni, hogy nem kerül többe mint a testvére aki alanyi jogon elvárja, hogy elsőre megkapjon mindent, márkás cuccokba járhasson, mióta kamaszodik szüleit nem képes tisztelni, csak követelőzik egy folytában. Ellenben a sérült bátyja a kevéssel is beéri, apró egyszerű dolgoknak is tud örülni, nem követelőzik, nem csak a családtagok, hanem embertársak iránt empatikus, szeret teljes nem azon töri a fejét, hogy és miképp állhatna bosszút másokon. Ennek ellenére őszinte leszek még sem a fogyatékos gyerek a nagy kedvencem hanem a kicsi. Ő a minden, benne látom a jövőt. A fogyatékkal élő gyermekemet is szeretem, viszont nagyon le tudok tőle fáradni. A nap 24 órájában egy ilyen emberkével együtt élni igazi kihívást jelent számomra. De én szeretem ezeket a kihívásokat. Sajátságos viszony van közöttünk és ezt a viszonyt a gyermek kedély állapota is nagyban befolyásolja. Vannak olyan napok amikor semmi probléma nincs vele olyankor nagyon szeretem. Viszont vannak napok amikor tőr-zúz mindent maga körül és akkor nagyon utálom. Tipikus se veled sem nélküled szindróma.
Eleinte komoly bűntudatom volt emiatt. Mára megtanultam ezzel együtt élni és úgy érzem igen is jogomban áll nekem is kinyilatkoztatnom ezt a szeretlek meg nem is állapotot.
A gyerek nagyon jól tudja mindezt. Amikor egy ilyen hiszti roham után végere lenyugszik, már jön oda és kéri hogy ne haragudjak és szó szerint azt mondja:-Anyu normális leszek.
összegezve: Már nem tudnám elképzelni nélküle az életünket. Egyfolytában alkalmazkodni kell hozzá meg a kialakult helyzetekhez is, de ő is a családunk része mint az egészséges testvére. Kár azon gondolkodni, ha ezt előre tudom megtartottam volna e, vagy mi lett volna ha másképp születik. Azokat is megtudom érteni akik nem vállalják fel ezt a helyzetet. Intézetbe adják, vagy elvetetik... Ők azok akik nem mernek szembe nézni a rájuk váró kihívásokkal és idő előtt megfutamodnak a problémát úgy mond szőnyeg alá seprik.. De szerintem a saját lelkiismeretük elől ők sem tudnak szabadulni valamilyen formában vissza fog köszönni nekik. Mégsem ítélem el őket. Mert nagyon jól tudom, hogy vannak bizonyos dolgok amibe bele kell születnünk ahhoz, hogy megértsük azoknak a dolgoknak lényegét.
Fogyasztásról:
A Coca cóla nagyon káros, és a gyártókat hidegen hagyja mások kára csak a lényegre figyelnek hogy minél több pénzt sajtoljanak ki belőled és a lényeges dolgokat ezért se mondják hozzá mert akkor vissza esne vagyis senki se venni meg illetve másra felhasználható :
-pl.: annyira savas hogy Amerikában Vízkő eltávolítására használják pl.: wc-ről, kádról, mosdókagylóról, edényekről
-Vér, vérfoltok eltávolítására betonról, úttestről (balesetek után a rendőrség is ezzel tisztítja meg az utat).
Legalább ha erre használnánk akkor inkább hasznos lenne mint kártékony.Egy kis okosság
http://alligator.blog.hu/2009/11/11/igazak_e_a_cola_koruli_hirek_karos_e_kiprobaltuk

http://tudatosvasarlo.hu/cikk/cola-light
http://nibiru.hu/aspartame.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Aszpartám
facebookról másolt:
Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka.
Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt. Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50 %-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre. Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését.Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történő átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak, valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.
Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100 g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatejmennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elősegítő hatása van. Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet. Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják. A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka valóságos varázsszer. Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz. Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
pincér szakmáról avagy a Bürokráciáról.

Vendéglátói szakot minek kell kijárni? Szerintem anélkül is simán lehet pincérnek menni mert hogy csak viszed a tányérokat bárki tudja Vagy ha sokat főztél nagyjából tudod a szakács szakmát de szerintem itt is azért érdemes sulit de mi van ha apád szakács és sokat segítettél neki és minden dolgot fújsz kívülről?


BKV-ról
Emlékszem mikor volt a Sztrájk is voltak akik dolgoztak és a nép meg velük veszekedtek. Vagyis azok szerintem jobb lett volna ha senki se dolgozik tényleg?... Egyszerűen a nagy BKV-s emberek(BKV ügy miatt hogy sok pénz osztanak egymás között) miatt szívnak és viszik el a balhét kicsit akik nem is tehetnek róla. Vagyis Bkv iránti érzelem átvetült az ártatlan emberekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése